BRC FOOD ver. 7

Wymagania standardu BRC znajdują zastosowanie w produkcji wszystkich artykułów spożywczych.

British Retail Consortium - BRC opracowało w 1998 roku Standardy i Procedury dla firm dostarczających żywność pod marką własną do sieci brytyjskich hipermarketów. Aktualnie obowiązuje wydanie normy BRC nr 7. Standard ten jest znany i stosowany w całym świecie. Standard BRC sumuje definiuje wymagania, które muszą zagwarantować bezpieczeństwo i wymagany, powtarzalny poziom jakości wyrobu gotowego. Dodatkowym elementem, na który zwraca się dużą uwagę jest zgodność wyrobu z prawem żywnościowym. W chwili obecnej audytowaniem zgodnym z BRC objęci są wszyscy producenci środków spożywczych zaopatrujący sprzedawców detalicznych oraz hurtowników w marki handlowe. BRC znajduje zastosowanie w produkcji wszystkich artykułów spożywczych, za wyjątkiem produkcji pierwotnej.

MDG Doradztwo Gospodarcze posiada kilkunastoletnie doświadczenie przy wdrażaniu i certyfikacji systemów zarządzania bezpieczeńśtwem żywności.

Gwarantujemy:

• profesjonalne doradztwo,
  • skuteczne szkolenia,
  • opracowanie pełnej dokumentacji,
  • pozytywny wynik auditu certyfikującego.

Zapraszamy do kontaktu.

Więcej o systemach bezpieczeństwem żywności